Home > Nieuws > CM staal en Trendy Tafels

CM staal en Trendy Tafels

Posted by admin on February 22, 2013

Klant in beeld: Trendy Tafels

Trendytafels.nl is onderdeel van Jovitec meubelontwerp & Constructie en is gespecialiseerd in het produceren van handgemaakte tafels en meubelen. Deze meubelen worden gemaakt van aluminium frames en diverse soorten hout (steigerhout, grenen, eiken, etc.) en zijn geschikt voor binnen en buiten. Eigenaar Marcel van den Ende: “Alle meubelen die wij maken zijn handwerk en worden op maat gemaakt volgens de wensen van de klant”. De keuze voor aluminium voor de frames is gemaakt in verband met het geringe gewicht en goede conservering. Tevens is aluminium zeer goed te bewerken, zodat bijna alle ontwerpen mogelijk zijn. De producten vinden hun weg naar particulieren voor binnen- en buiteninrichting, maar ook de zakelijke markt is in opkomst (kantoren, horeca, winkelinrichting, etc.)

Volledige inrichting van Trendy Tafels met Marcel van den Ende (eigenaar Trendy Tafels)

Geschidenis

In 2004/2005 is Marcel begonnen met het maken van hekwerken en andere constructies, in eerste aanvang deed hij dat naast zijn bestaande werk. In 2007 heeft hij de beslissing genomen om volledig voor zichzelf te gaan werken en de schuur achter het huis werd al snel ingeruild voor een werkplaats op Leehove in De Lier. Met zijn achtergrond als werktuigbouwkundig tekenaar/constructeur werden er naast hekwerken van staal diverse nieuwe producten ontwikkeld en dit resulteerde uiteindelijk in het maken van tafels van aluminium. “De naam Trendytafels.nl dekt inmiddels niet meer de lading van de mogelijkheden. Naast tafels maken wij alle soorten meubels”, vertelt Marcel. Waar het begon met buitentafels is inmiddels bijna alles voor binnen en buiten mogelijk. Op de website www.trendytafels.nl zijn diverse voorbeelden te zien.

Relatie met CM Staal

Toen Marcel in 2004 voor zichzelf begon heeft hij direct zijn weg gevonden naar CM Staal waar hij ook als kleine afnemer met open armen werd ontvangen. Deze relatie is in de loop van de jaren verder uitgebouwd. De redenen die Marcel hiervoor geeft zijn: snel reageren op vragen, snelle en correcte levering tegen een goede prijs. Verder vertelt Marcel: ”Omdat al mijn producten zichtwerk zijn is het belangrijk dat ik aluminium krijg geleverd zonder beschadigingen en hieraan kan CM Staal voldoen”.

Rood gelakte meubels ontworpen door Marcel van den Ende

Laatste ontwikkelingen

Momenteel heeft Marcel geen personeel in dienst, maar werkt hij als erkend leerbedrijf samen met het Hout- en Meubileringscollege en loopt er het hele jaar een stagiair bij hem. Een nieuwe ontwikkeling is het ‘wrappen’ van meubelpanelen. Met behulp van kunststof folie worden meubelpanelen ingepakt die voorzien kunnen worden van iedere denkbare print, op de foto is hiervan een resultaat te zien. Het laatste nieuws: “Ik ben bezig met een offerte voor de inrichting van 30 bungalows op een vakantiepark op Curaçao”, vertelt Marcel met veel enthousiasme. Dit loopt via een bevriende relatie die naast dit project van plan is de meubelen van Trendytafels.nl te verschepen naar Curaçoa om die daar te gaan verkopen.

Uit de nieuwsbrief van CM Staal februari 2013.